Brugklas Training voor groep 8

De brugklastraining is bedoeld voor alle kinderen die extra oefening nodig hebben. Maar ook de kinderen die door een goede voorbereiding een vliegende start op hun nieuwe school willen maken zijn van harte welkom!

Ondersteuning bij de start van het Voortgezet Onderwijs

De overgang van de basisschool naar de brugklas is een stap waar veel kinderen gaandeweg in groep acht naar uitkijken. Daarbij hoort voorpret, nieuwsgierigheid maar ook een tikkeltje onzekerheid en gezonde spanning bij en daar is natuurlijk niets mis mee. Meestal gaat het dus vanzelf. Maar soms kan een kind baat hebben bij een voorbereiding op deze overgang.
De brugklastraining is een leuke, ontspannen vorm van voorbereiding. Er wordt geoefend met situaties die leerlingen tegen zouden kunnen komen op de nieuwe school. Tijdens de training kunnen leerlingen even proeven hoe het is om een brugklasser te zijn. Ook worden er belangrijke tips gegeven ter voorbereiding op de overstap. Mijn doel is dat uw kind een vliegende start maakt op de middelbare school. Want een goed begin is het halve werk!

Onderwerpen van de brugklastraining

Tijdens de training worden er verschillende onderwerpen besproken. Op die manier krijgt je kind niet alleen tips en adviezen over het plannen en organiseren van zijn huiswerk en agenda, maar ook ideeën aangereikt in het contact maken met klasgenoten en het vergroten van zijn zelfvertrouwen. Uiteraard is er altijd een mogelijkheid de training op maat te snijden en specifieke onderdelen uit te lichten of toe te voegen.
De volgende onderwerpen kunnen o.a. worden aangeboden in de training:

  • Wat is er nieuw of anders op de middelbare school?
  • Hoe werkt mijn agenda en hoe moet ik plannen?
  • Wat is voor mij de beste manier om te leren of studeren?
  • Vrienden maken, hoe doe ik dat?
  • Hoe leer ik voor mijzelf opkomen?
  • Vergroten van het zelfvertrouwen.

Gratis voor niets!

Heb je moeite met het plannen van huiswerk en het leren voor toetsen? Of merk je dat je zoon of dochter wel wat hulp kan gebruiken bij het plannen en organiseren van zijn of haar huiswerk? Stipt-leren heeft een handige huiswerkplanner! Gratis en voor niets, om te oefenen en te gebruiken. Handig toch?

» Download de Huiswerkplanner!

Wanneer & wat zijn de kosten?

Er zijn twee mogelijkheden om de brugklas training te volgen:
– In de laatste week van de (zomer) schoolvakantie,
– In de maanden mei, juni en juli.

Alle kinderen krijgen hun eigen werkmap met de opdrachten. Daarnaast krijgen ouders na elke bijeenkomst een overzicht wat er tijdens de bijeenkomst is besproken.
De kosten voor de hele training zijn in overleg, afhankelijk van de groep en data.

Brugklas Training op scholen

De training is niet alleen individueel of in kleine groepjes mogelijk. Er is namelijk tevens de mogelijkheid om op school een training te geven aan een groep leerlingen of een klas. Uiteraard is er altijd een mogelijkheid de training op maat te snijden en specifieke onderdelen uit te lichten of toe te voegen zodat het aanbod van de onderwerpen aansluit op de situatie van de klas.
Neem voor de mogelijkheden contact op via het contactformulier, telefonisch 06-53296537 of met een mailtje aan info@stipt-leren.nl.

Neem direct contact op

Brugklastraining voor groep 8 bij Stipt-Leren. Met een goed gevulde rugzak het nieuwe schooljaar in!