Selecteer een pagina
Sinterklaasactiviteiten in Nijmegen

Sinterklaas Activiteiten in Nijmegen

Afgelopen zaterdag was de intocht van Sinterklaas in Nijmegen. Met de Pannenkoekenboot kwam de Sint en al zijn Pieten aan om daarna een tocht door het centrum te maken. Heb je dit gemist? Niet getreurd! Aankomende weken zijn er nog tal van Sinterklaasactiviteiten georganiseerd.

Het Huis van Sinterklaas & zijn Pieten.

Je kun vanaf dit weekend het Huis van Sinterklaas bezoeken om te kijken waar Sinterklaas en zijn Pieten logeren. Dit is bij de Mariënburgkapel bij Lux. Er zijn zelfs dagen dat hij er zelf is! Je kunt hem dan ontmoeten, een handje geven of samen op de foto gaan. Ook kunnen de kinderen natuurlijk hun cadeauwensen doorgeven én hun Pietendiploma laten ondertekenen!

De openingstijden van het Huis van Sinterklaas en alle Pietenlocaties zijn:
Woensdag 16 november tussen 13.00 -17.00 uur
Zaterdag 19 november tussen 13.00 -17.00 uur
Woensdag 23 november tussen 13.00 -17.00 uur
Zaterdag 26 november tussen 13.00 -17.00 uur
Zondag 27 november tussen 13.00 -17.00 uur
Woensdag 30 december tussen 13.00 -17.00 uur
Zaterdag 3 december tussen 13.00 -17.00 uur

Wit je niet alleen zien waar de Sint en zijn Pieten wonen maar wil je ook Amerigo bezoeken? Op de Grote Markt staat Amerigo, het paard van Sinterklaas in zijn mooi versierde stal. Samen met Piet mag je Amerigo aaien!

Pietendiploma halen!

Tijdens de intocht afgelopen zaterdag werden er Pietenboekjes uitgedeeld. heb je er geen ontvangen of was je niet bij de intocht aanwezig? Je kunt de Pietenboekjes ophalen bij het Huis van Sinterklaas.
In het Pietenboekje staan super veel leuke activiteiten die je in de stad en thuis  kunt doen. Zo is er een looproute met opdrachten, staan er liedjes in die de kinderen hard voor de Sint en zijn Pieten kunnen zingen en een kleurplaat. Bezoek alle Pietenlocaties in de stad. Als je overal bent geweest kunnen de kinderen hun eigen Pietendiploma laten ondertekenen door de Sint in het Huis van Sinterklaas.

Pepernoten kopen

Ben je al in de Pepernotenfabriek geweest? Voor het ultieme Sinterklaas gevoel zijn hier tal van Pepernoten te vinden! Producent Van Delft uit Harderwijk is namelijk al sinds 1880 ‘hofleverancier van Sinterklaas’ waar het pepernoten betreft. Van iedere 100 in Nederland verkochte pepernoten komen er ongeveer 70 uit deze bakkerij, die de grootste en oudste pepernotenfabriek ter wereld is. Dus heb je zin in pepernoten in Stroopwafelsmaak, Zure mat of misschien wel Limoncello Pepernoten? Neem dan snel een kijkje! Mijn favoriet? Zeker de Caramel-Zeezout!
De Pepernotenfabriek Burchtstraat 63 Nijmegen.

Pepernotencircus bij de Lindenberg

“Die oude Sinterklaas heeft nog maar één wens: met zijn tijd meegaan. Hij stort zich op de vetste moves, haalt er een stoere barbier bij om zijn baard te pimpen en overweegt zijn mijter in te ruilen voor een hipper hoofddeksel. En het allerbelangrijkste: hij wil van die kale plekken  in zijn baard af! Daar heeft de kapper wel een oplossing voor: een haargroeimiddel. Een paar drupjes is al genoeg om de problemen van Sinterklaas op te lossen. Maar of de Sint zich netjes aan dat voorschrift houdt… Het Pepernotencircus belooft weer een spannend circusspektakel te worden, met knappe kunsten, zang, dans, en allerlei sinterklaasactiviteiten voor het hele gezin voor en na de voorstelling. Zo kom je helemaal in sinterklaasstemming!”
Lindenberg Nijmegen, zondag 4 december om 14:30 uur.
Kijk voor kaartjes op de Site van de Lindenberg.

Nieuwe Sinterklaas liedjes

Vind je het leuk om nieuwe liedjes van de Sint te leren? Zing dan mee in de Bibliotheek de Mariënburg mee met de sinterklaas liedjes van nu! Paul Passchier (jarenlang liedjebewerker voor Sesamstraat) en Thedo Keizer (voorheen eindredacteur van Willem Wever) besloten de de oude sinterklaasliedjes eens af te stoffen en hun cabaretervaring te gebruiken om ze te presenteren.
Bibliotheek Mariënburg Nijmegen, zondag 22 november, toegang 5 euro.

Weet jij nog leuke activiteiten? Laat het me weten!

Het Huis van Sinterklaas in de MariënburgKapel in Nijmegen
Pepernotenfabriek van Delft

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.