Selecteer een pagina

“Trek iets positiefs aan, dat past altijd”
Bron; zinvol

Vorige week heb ik bij ‘Alles over Gedrag’ de ‘EigenWijsjes’ gewonnen. Een super leuk kaartspel om positief te leren denken. Deze positieve insteek past goed bij de werkwijze die ik in de praktijk hanteer. Door oplossingsgericht te kijken, het positieve te benadrukken en te denken in oplossingen in plaats van problemen, begeleid ik de kinderen. Deze positieve kaartjes zijn dus een leuke opsteker & te gebruiken in het leerproces van de kinderen!

Waarom vind ik positiviteit zo belangrijk? Ik heb tijdens mijn studie een onderzoek gelezen van Barbara Fredrickson. Zij heeft onderzoek gedaan en de conclusie getrokken dat positiviteit veel meer voordelen aan je leven toevoegen dan je in eerste instantie zou denken. Want wist je dat als je veel positiviteit ervaart je problemen op een andere manier bekijkt? Daarnaast groei je als persoon als je er een gewoonte van maakt om situaties en gevoelens van geluk steeds op te zoeken. Op die manier leer je jezelf de beste momenten uit het leven te halen.  Toen ik mij dat realiseerde ben ik bewuster stil gaan staan bij kleine dingen. Denk maar eens aan een glimlach als je op de fiets zit en de zon schijnt. Of het roodborstje in de tuin die in het gras zit. Heerlijk!

De EigenWijsjes helpen je positief te leren denken. Het kaartje wat je trekt uit de stapel van 52 EigenWijsjes is op dat moment jouw perfecte kaartje. De woorden die op het kaartje staan houd je in gedachten. Het plaatje of de afbeelding kan daarbij helpen. Je zult merken dat het zinnetje op vele momenten goed te gebruiken is en daarbij een steuntje in de rug geeft!” Bon: dubbelzes.nl

Ook een leuk idee vond ik om iedere ochtend een nieuw kaartje van de bovenkant van de stapel te pakken. Wat er dan op staat wordt dan je motto of focus van de dag. Leg ze dus op een goede plek, bij de ontbijt spullen of het koffiezet apparaat zodat je er elke dag aan denkt.
Uiteraard is het ook leuk om zelf een EigenWijsje uit de stapel te zoeken en deze aan iemand te geven op de dag die even wat meer aandacht nodig heeft. Attent toch?

Tal van leuke manieren om de EigenWijses in te zetten. Ik ga ze zeker doen!

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.