Selecteer een pagina
Schatgravers bij Stipt-Leren

Schatgravers, ik word er zo blij van! Elke keer als ik een mailtje ontvang van Greetje en Matty ben ik weer nieuwsgierig welke leuke glundertips, materialen of posters er zijn toegevoegd. En ik niet alleen, ook de kinderen bij Stipt die met de materialen van schatgravers hebben gewerkt zijn elke keer weer super enthousiast!

Wat is Schatgravers?

Schatgravers is een spel. Niet met een bord, pionnetjes en dobbelstenen. Maar een kaartspel met schatkaarten en karweikaarten. Met deze kaartjes ontdek je waardevolle eigenschappen van jezelf en van je medespelers. Het spel is dus super leuk om te gebruiken bij het ontdekken van je eigen ikje, je krachten en je (positieve) eigenschappen. Deze reden dus ook dat ik het spel vaak gebruik in faalangsttrainingen of in begeleidingen die gericht zijn op de ontwikkeling van het zelfbeeld!

Schatgravers karweikaart - Stipt-:Leren


Of je het nou speelt voor de gezelligheid of met een vooropgezet doel, de uniek versterkende combinatie van de karweikaarten en schatkaarten raakt alle deelnemers Intussen blijf je dus nadenken over jezelf, maar ook over anderen. Daarbij gaan de kinderen niet alleen over zichzelf nadenken. Het leuke is, als je het in groepsverband speelt of bijvoorbeeld inzet in een training, dat de kinderen ook complimentjes van andere krijgen!

Heerlijk toch, om te groeien?

Schatgravers bij Stipt-Leren.

Ja, vanaf eind september heb ik nog meer mogelijkheden om Schatgravers in te zetten! Want na het volgen van de online training kan ik het Schateiland Expeditie- verhaal gebruiken, heb ik knetterveel tekensuggesties gekregen, nieuwe Legendakaartjes, heb ik extra suggesties gekregen hoe ik deze methode kan inzetten in het werken met jongeren en volwassenen schat en heb ik een super gaveĀ schateilandposter gekregen die ik uiteraard met de kinderen deel in de begeleiding.

Snap je nou waarom ik zo blij werd van de mail? Ik houd jullie op de hoogte!

 

Schatgravers bij Stipt-Leren in Nijmegen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Blog Suzanne van Leeuwen - Stipt-Leren