Rots en Water

Vindt uw kind het lastig om voor zichzelf op te komen of heeft uw kind moeite zich te beheersen? Zit uw kind niet lekker in zijn vel of heeft uw kind weinig zelfvertrouwen? En gunt u uw kind dat hij of zij weer steviger in zijn schoenen staat? Tijdens deze training krijgen kinderen meer zelfvertrouwen, leren zij om op een andere manier met andere kinderen om te gaan en ervaren ze hoe leuk het is om samen te leren.

Krachten en Kwaliteiten.

De Rots en Watertraining is een inspirerende groepstraining. Kinderen leren uit te gaan van hun eigen kracht en kwaliteiten. Spelenderwijs ontwikkelen zij zelfkennis, zelfvertrouwen en vertrouwen in een ander. Rots en Water is een wetenschappelijk bewezen effectieve methodiek. “Het Rots & Water programma kan worden beschouwd als een weerbaarheidsprogramma maar dan één dat zich onderscheidt van andere programma’s door zijn meervoudige doelstelling en het bredere pedagogische perspectief waarbinnen de training van weerbaarheid samen gaat met de ontwikkeling van positieve sociale vaardigheden. Weerbaarheid en solidariteit, rots en water, worden in balans gepresenteerd en getraind”. (www.http://www.rotsenwater.nl/inhoud-en-ontwikkeling/wat-is-rots-en-water/)


Rots en Water.
Individueel, in kleine groepen of voor klassen en scholen.

Individuele Begeleiding

Rots en Water kan individueel aangeboden worden aan kinderen. Samen kijken we welke elementen van de training van belang zijn en hoe we die in de individuele begeleiding kunnen voegen. Op die manier weet je zeker dat de training helemaal op maat wordt aangeboden!

De bijeenkomsten
Het aantal bijeenkomsten & de invulling van de thema`s hangt samen met de wensen jullie als ouder. In een gesprek zal ik de mogelijkheden toelichten en stemmen we samen de inhoud van de cursus af. Natuurlijk is er altijd een mogelijkheid om elementen weg te laten, toe te voegen of de nadruk op te leggen.

Informatie voor ouders
Naast de bijeenkomsten voor de kinderen organiseer ik ook een ouder contactmoment. De ouderavond vindt meestal plaats na de vierde of vijfde bijeenkomst. Je zou dit ook als een tussenevaluatie kunnen beschouwen bij een training.

Kosten & Mogelijkheden
Stipt-Leren biedt u deze weerbaarheidstraining aan in verschillende vormen en is afhankelijk van de hulpvraag. Zi kun je enkele trainingen inplannen maar ook een training van 10 keer. Neem daarom persoonlijk contact op voor de kosten en mogelijkheden.

Kleine Groepen

De training is voor jongens en meisjes tussen de zes en twaalf jaar. De groepjes worden bewust klein gehouden en bestaan uit minimaal vier en maximaal acht kinderen. Op deze wijze kan ik alle kinderen de aandacht geven die zij nodig hebben tijdens de training.

De bijeenkomsten
In 8 bijeenkomsten van een uur leren en ervaren kinderen ‘Rots-kwaliteiten’ en ‘Water-kwaliteiten’. De training bevat veel fysieke oefeningen waardoor kinderen hun eigen grenzen en krachten ontdekken. Zij leren omgaan met eigen emoties die naar voren komen in de oefeningen.
Thema’s die onder andere aan bod komen zijn:
– stevig staan,
– je eigen kracht ervaren,
– samen werken,
– emoties (h)erkennen,
– stevig stop zeggen
– inzicht krijgen in gedachten en gevoelens.

Informatie voor ouders
Naast de bijeenkomsten voor de kinderen organiseer ik ook een ouderavond. Tijdens deze bijeenkomst geef ik meer uitleg over de inhoud en is er een mogelijkheid om vragen te stellen. Daarnaast ontvangt u een overzicht van de inhoud van de bijeenkomsten. Zo kunt u lezen wat het thema van iedere bijeenkomst is en wat oefeningen en opdrachten zijn om thuis mee aan de slag te gaan. Daarmee is de brug om het bespreekbaar te maken meteen een stukje kleiner. De ouder- avond vindt meestal plaats na de tweede of derde bijeenkomst

Kosten & mogelijkheden
Stipt-Leren biedt u deze weerbaarheidstraining aan in verschillende vormen en is afhankelijk van de hulpvraag van de ouder.  Neem daarom persoonlijk contact op voor de kosten en mogelijkheden.

Klassen of Scholen

De training is voor jongens en meisjes tussen de zes en twaalf jaar en kan gegeven worden aan klassen of aan een groepje van een aantal leerlingen binnen de school.

De bijeenkomsten
Het aantal bijeenkomsten & de invulling van de thema`s hangt samen met de wensen van de school. In een gesprek zal ik de mogelijkheden toelichten en stemmen we samen de inhoud van de cursus af.

Informatie voor ouders
Naast de bijeenkomsten voor de kinderen organiseer ik ook een ouderavond. De ouderavond vindt meestal plaats na de tweede of derde bijeenkomst

Informatie voor het team
Indien wenselijk kan er een voorlichting plaats vinden aan het team.

Kosten & Mogelijkheden
Stipt-Leren biedt u deze weerbaarheidstraining aan in verschillende vormen en is afhankelijk van de hulpvraag van de school. Neem daarom persoonlijk contact op voor de kosten en mogelijkheden.

Neem direct contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.