Summer School

Afgelopen schooljaar was rommelig; onderwijs, geen onderwijs en onderwijs op afstand. Vanuit ouders krijg ik verschillende vragen om begeleiding te geven. Niet alleen met de gedachten die ontstaat vanwege opgelopen leerachterstanden, maar ook de vraag omdat hun zoon of dochter onzeker is geworden, meer zelfvertrouwen mag krijgen en succeservaringen mag opdoen.

Normaal denk ik; vakantie is vakantie. Even niets, even rust, even geen druk vanuit school. Maar dit jaar denk ik ook; “Wat een mooie periode om eventuele achterstanden op te pakken en gerichte leerstof aan te bieden”. Of de gedachten; “Wat fijn om de tijd te hebben afgelopen schooljaar even kort te herhalen zodat kennis weer helemaal fris is bij de start van het nieuwe schooljaar”. Je ziet het al; vanuit verschillende invalshoeken kan Summer School voor jouw zoon of dochter passend zijn!

Stipt-Leren geeft in de laatste weken van de zomervakantie de mogelijkheid om de vaardigheden van rekenen, spelling en/of begrijpend lezen te herhalen en te leren. De ervaring leert dat als een kind meer zelfvertrouwen heeft in zijn eigen vaardigheden dit het leerproces versterkt. Een unieke kans dus om voor de start van het schooljaar alle kennis weer geactiveerd te hebben en vol zelfvertrouwen te starten!

Tijdens de lessen behandel ik de basisschoolstof van het voorgaande schooljaar. Gaat jouw kind starten in groep 6? Dan gaan we de stof van groep 5 herhalen. Deze worden aangeboden in 2 lessen, verspreid over 2 weken. De groepjes zullen bestaan uit maximaal 6 kinderen zodat ik de garantie kan geven dat ieder kind voldoende aandacht krijgt.

Voordelen van Summerschool- Stipt-Leren
Lesaanbod van Summerschool - Stipt-Leren

Alleen de lessen zijn vaak onvoldoende. Juist de herhaling van de stof is goed om de kennis en vaardigheden écht eigen te maken. De kinderen krijgen dus huiswerk mee. Dat is misschien even hard werken, voor kind en ouders, maar de resultaten zullen er naar zijn!

Daarnaast sta je er als ouder niet alleen voor. Ik ben bereikbaar tijdens het spreekuur zodat je altijd je vragen kunt stellen over het huiswerk of hoe je dingen kunt uitleggen. Ook voor de kinderen ben ik bereikbaar; via een gesloten groep op WhatsApp kunnen zij vragen stellen.

Aansluitend op de leerdoelen

De cursussen van Summer School zijn inhoudelijk gebaseerd op de nieuwe Cito-toetsen 3.0 LOVS-toetsen. Daarmee sluit ik dus aan bij de leerdoelen die jouw zoon of dochter op het einde van zijn vorige basisschooljaar beheerst zou moeten hebben.

SummerSchool - Rekenen bij Stipt-leren

Informatie & Kosten

Op welke dagen wordt jouw Summer School gegeven?

Rekenen aanvang groep 6 – Donderdag 19 en donderdag 26 augustus van 8.30uur tot 11.00uur.
Rekenen aanvang groep 7 – Donderdag 19 en donderdag 26 augustus van 11.30uur tot 14.00uur.
Rekenen aanvang groep 8 – Donderdag 19 en donderdag 26 augustus van 14.30uur tot 17.00uur.

Spelling aanvang groep 6 – Vrijdag 13 en vrijdag 20 augustus van 8.30uur tot 11.00uur.
Spelling aanvang groep 7 – Vrijdag 13 en vrijdag 20 augustus van 11.30uur tot 14.00uur.
Spelling aanvang groep 8 – Vrijdag 12 en vrijdag 20 augustus van 14.30uur tot 17.00uur.

Begrijpend Lezen aanvang groep 6 – In Overleg
Begrijpend Lezen aanvang groep 7 – In Overleg
Begrijpend Lezen aanvang groep 8 – In Overleg

De Kosten

De kosten bedragen €175,- voor de totale Summer School.
Dat is inclusief:
– 5 uur Summer School
– Materialen
– Huiswerk
– Begeleiding op afstand van ouder & leerling. 

Kijk hier voor de voorwaarden. 

Misschien ben je wel héél enthousiast over de lessen. Of wil je toch nog enkele lessen door laten lopen als jouw kind alweer gestart is op de basisschool. Dat kan! Er is een mogelijkheid om de lessen individueel voort te zetten na de cursus. Neem dan na de cursus even contact met mij om te overleggen wat ik kan aanbieden. 

Neem direct contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.