Het gezicht achter Stipt-Leren is Suzanne van Leeuwen

Of zoals veel mij mensen mij nog kennen van voor september 2018: Het gezicht achter Stipt-Leren is Suzanne Ulijn!

Het begeleiden van kinderen heeft mij altijd geïnspireerd. De afgelopen jaren leerde ik mijzelf, door vallen en opstaan, steeds beter kennen. Niet alleen mijzelf op persoonlijk vlak. Maar ook wat ik belangrijk vond in het werk, wat ik miste en wat ik graag zou willen zien. Zo kreeg mijn idee steeds meer vorm en was Stipt-Leren in juni 2015 definitief geboren.

In 2015 lanceerde ik Stipt-Leren.nl. De eerste kinderen begonnen zich aan te melden en van vier dagen werken bij, destijds, mijn werkgever ging ik terug naar één dag om mij steeds meer te richten op Stipt. En met succes! In de loop van 2016 heb ik besloten het écht helemaal van mij te maken. Er kwam een nieuwe website, er werden prachtige foto`s gemaakt en ik had heel helder voor ogen welke begeleiding ik wilde en kon aanbieden. Ook heb ik besloten mijn website uit te breiden en er door middel van het schrijven van blogs een persoonlijkere uitlaatklep van te maken.

Studie

Maar wat deed ik allemaal voor Stipt? Ik zal bij het begin beginnen, of als je het zo wilt zien: het einde van mijn studie. Ik kwam er tijdens mijn studie namelijk al heel snel achter dat kinderen die extra zorg nodig hadden mij opvielen. Juist deze leerlingen wilde ik benaderen en begeleiden. Gelukkig had een docent op de pabo dit door en liet mij kennis maken met het cluster-vier onderwijs. Cluster-vier? Nee ook ik had er nog nooit van gehoord.. Maar ooo, dit was wat ik wilde! De leerlingen die bij Entrea binnen kwamen hadden extra zorg nodig met betrekking tot hun gedrag. Autisme gerelateerde stoornissen, psychische problemen, angststoornissen maar ook ADHD, opstandig of oppositioneel gedrag. De samenwerkingen, de betrokkenheid met ouders, de begeleiding en de aanpassingen in de klas zorgde ervoor dat ik acht jaar lang meer veel plezier daar gewerkt heb.

Reizen en ontdekken

Toch was ik tussendoor nieuwsgierig en kon ik het niet laten rond mij heen te kijken. Dus na een prachtige reis van twee maanden door New-Zeeland reageerde ik op een vacature in het Middelbaar Onderwijs in Deventer. Hierdoor heb ik kennis mogen maken met een brugklas HAVO. Leerlingen uit het cluster-vier onderwijs die onder begeleiding van ik, als mentor, 40 % van de lessen kregen in het regulier onderwijs. Die overige 60% van de lessen verzorgde ik. Het perfecte voorbeeld van Passend Onderwijs. Onderwijs die zowel voor de leerlingen als de docenten ontzettend veel inzet, begeleiding en doorzettingsvermogen vraagt. Tijdens deze baan kon ik mij meer richten op begeleiden en coachen van zowel leerlingen als collega`s. Want niet alle collega`s waren ervaren genoeg om les te geven aan deze specifieke doelgroep. En wat was dat leuk! Maar toch… Het kriebelde…

Master SEN opleiding

Dus ik begon aan mijn Master Studie SEN. Twee jaar lang heb ik nieuwe dingen mogen leren de niet alleen met zorgleerlingen te maken hadden maar ook met management en aansturing van teams. Mijn afstudeerscriptie had dan ook als onderwerp: “Het implementeren van oplossingsgericht denken en handelen in een team”. Een visie en manier van denken die ik nog steeds inzet in de begeleiden bij de kinderen van Stipt-Leren. Ontzettend leuk, leerzaam en wat was ik blij toen ik in oktober 2015 mijn diploma mocht ontvangen!

Regulier onderwijs of toch speciaal?

En ik ging terug naar Nijmegen en naar het Regulier Onderwijs. Een leuke reguliere basisschool in Nijmegen-Oost. Een volle klas, betrokken ouders, veel uitstapjes en activiteiten. Een klaslokaal vol met werkjes aan de muur, was het mooi weer gingen we naar buiten en waren de boeken uit liepen we naar de bieb. Er ging een wereld voor mij open na al die jaren speciaal onderwijs. Toch merkte ik dat een paar leerlingen mijn aandacht trokken. Je voelt hem natuurlijk al… De leerlingen met extra zorg. Juist die ene jongen die nét niet deed wat ik vroeg, dat meisje die de sommen na drie keer uitlegde nog steeds niet begreep of de leerling achter in de klas die alleen maar buiten zat te staren. Waar de één ervan gaat zuchten kreeg ik juist energie. Dit soms tot verbazing van collega`s. Want hoe deed ik dat toch?

Toen mij daar een jaarcontract werd aangeboden besloot ik ook het roer om te gooien. Wat wilde ik? Waar werd ik gelukkig van? Natuurlijk was deze stap ontzettend eng. Ik was inmiddels acht jaar afgestudeerd, bijna 28 jaar oud en je wilt toch wat vastigheid. Toch ben ik op de dag van vandaag ontzettend gelukkig met mijn keuze. Deze keuze is namelijk gemaakt in juni 2015. De maand waarin Stipt-Leren is geboren..

Plezier, Passie en Voldoening

Inmiddels werk ik al weer een tijd met ontzettend veel plezier, passie en voldoening in mijn praktijk. Elke dag is anders, want elk kind is anders en elke ouder is anders. Ik mag elke dag doen wat ik leuk vind, namelijk kinderen helpen die ergens tegenaan lopen. Het voelt fantastisch dat ik ze een stapje verder kan helpen op een manier die bij hen past!

Liefs Suzanne

Werkervaring

Cv Werkervaring Suzanne van Leeuwen

Opleidingen en cursussen

Het gezicht achter Stipt-Leren is Suzanne van Leeuwen.