Epictetus (een Grieks wijsgeer) zei reeds: “Het zijn niet de dingen zelf die ons bang maken, maar de manier waarop we die dingen bekijken”


Ik hoor het vaak van kinderen in de begeleiding; een innerlijk stemmetje, die nogal negatief en veroordelend kan zijn en je snel naar beneden haalt als er iets niet goed gaat. En het liefste komt dat stemmetje als het even iets minder gaat, als je iets moeilijks moet doen zoals die enge gym oefening of die moeilijke toets. Of misschien wel als je een vraag wilt stellen midden in de klas. Herken jij dat ook bij je zoon of dochter.

Hoe fijn zou het zijn als je zoon of dochter dat innerlijke stemmetje de baas zou zijn? Dat zij het innerlijke stemmetje zouden kunnen vervangen door een positieve stem? En dat ze daardoor zó veel verder komen dan waar ze nu staan?

Helpende gedachten

Ik geloof in helpende gedachten. En niet alleen ik, maar ook een aantal andere geloven wel degelijk dat je met andere gedachten jezelf verder kan helpen. Vanuit deze cognitieve gedragstherapie is ook het G-schema ontwikkeld; Gebeurtenis, Gedachten, Gevoel, Gedrag, Gevolg hebben namelijk invloed op elkaar.

Tijdens de workshop wil ik de kinderen kennis leren maken met dit G-schema en hun bewust maken van de gevolgen. Dit uiteraard niet aan de hand van een psychologische sessie! Door oefeningen, ervaringen en vooral het delen van gedachten en ideeën hierover gaan ze dit zelf ontdekken.
Want pas als je zelf iets inziet kun je het ook functioneel toepassen!

Tijdens de workshop gaan we het volgende doen:

– Welke gedachten kun je hebben en herken je bij jezelf of anderen?
– Wat is het G-schema en hoe werkt deze?
– Welke helpende gedachten ken je? Meestal hoor ik dan: ‘Je kunt het!” of  ‘Ga ervoor!”. Juist het opdoen van veel nieuwe helpende gedachten staat centraal!
– Kritische vragen leren stellen bij je niet-helpende gedachten.
– De helpende gedachten op een creatieve wijze uitwerken zodat deze op een speelse manier eigen wordt gemaakt.
– En uiteraard heel veel leuke oefeningen & gesprekjes!

Praktische informatie

Datum: In Overleg
Tijdstip: 2 1/2 uur
Locatie: Nader te bekijken, in ieder geval een prettige lichte ruimte voor bewegings- en knutselactiviteiten met een groep. 
Groepsgrootte: minimaal 4 tot maximaal 10 kinderen
Kosten: 57,50 euro per kind. Dat is inclusief materialen, drinken en wat lekkers.

Wil je liever je zoon of dochter samen met een groep vrienden, vriendinnen of klasgenoten de workshop laten volgen? Dat kan ook! Laat dan 1 ouder een groep van maximaal 6 kinderen aanmelden.
Voordeel: de workshop is dan nog maar 300euro voor 6 kinderen! Datum is in overleg.

Heb je verder nog vragen of direct opgeven?

Ik kan mij voorstellen dat jullie wellicht nog vragen hebben. Bijvoorbeeld over de inhoud van de workshop of omdat je twijfelt of dit bij jouw kind past. Schroom niet om contact op te nemen! Dan kunnen we er samen even naar kijken.
Mail: stiptleren@gmail.com of bellen: 06-53296537 (Maandag tot vrijdag, 8.30 uur tot 17.00 uur)

Direct opgeven kan natuurlijk ook! Vul dan onderstaande formulier in!

Inschrijfformulier Workshop